Danslessen

Doordat de lessen zijn opgedeeld in leeftijd, niveau en dansstijl kan iedereen een les op maat vinden. Iedereen is welkom, van beginner tot professioneel, vanaf 3 jaar tem. volwassene. Om een goede leskeuze te maken, kan je best in september deelnemen aan twee gratis proeflessen. Wie vanaf oktober graag start, is nog steeds welkom!

lessenrooster

Lessen zijn ingedeeld per
leeftijd, dansstijl en niveau

Download uurrooster

inschrijvingen

inschrijvingsformulier, proeflessen,
inschrijvingsgelden, inschrijvingsvoorwaarden

Meer info

lesaanbod

  Dansstijlen

Hedendaagse dans
vanaf 12 jaar

Uit allerlei bewegingsimpulsen ontstaat een bewegingstaal die vrij en organisch van aard is. Belangrijke aandachtspunten zijn oa. ademhaling, grondtechnieken, release en improvisatie. Doordat er verschillende stijlen ontstaan zijn, heeft elke les een eigen karakter.

Moderne dans
vanaf 8 jaar

Dit is mengvorm van technieken uit o.a. de klassieke, moderne en Afrikaanse dans. Muzikaliteit en dansgevoel zijn daarbij belangrijk.

Klassieke dans
vanaf 8 jaar

Klassieke dans is een techniek waarbij wordt gewerkt aan een juiste lichaamshouding en vormspanning. De klassieke dans vormt de basis van elke dansvorm en is dus erg belangrijk om verder te ontwikkelen als danser. Ook dansers van bijv. Anne Teresa De Keersmaeker, Maurice Béjart, Jennifer Lopez of Justin Timberlake hebben een klassieke basis.

Hiphop
VANAF 8 JAAR

Dit is een zeer energieke, snelle, acrobatische en ‘coole’ dansvorm die ontstaan is in de straten van New York – The Bronx. Er wordt gedanst op hiphop-muziek, rap en R&B. Bij Terpsichore worden dansers voorbereid op freestyles & battles!

Breakdance
vanaf 8 jaar

Het aanleren van een grote variatie aan ‘moves’ op aangepaste muziek (zoals footwork, toprocks…). Bij Terpsichore worden dansers voorbereid op freestyles & battles!

Prébreak
6 & 7 jaar

Bij Prébreak wordt op een speelse en actieve manier de basis aangeleerd van breakdance. Er wordt aandacht besteed aan kracht, ritme en battles.

Prédans
6 & 7 jaar

Op niveau van 6- en 7-jarigen wordt, naast vrijheid in beweging, de basis gelegd voor specifieke dansvormen. Er wordt aandacht besteed aan lenigheid, houding, muzikaliteit en basispassen. Het is een les die ook samenwerking vraagt, waardoor de sociale vaardigheden verder ontwikkeld worden.

kleuterdans
2e & 3e kleuterklas

Via de dans kunnen kinderen hun expressiviteit ontwikkelen en ook de fysieke, mentale, sociale en psychomotorische mogelijkheden. Bij deze leeftijdsgroep wordt vooral aandacht besteed aan dansbeleving, vrije bewegingsvormen en algemene ontwikkeling.

Peuterdans 
1e kleuterklas

Via de dans wordt de fantasie en fijne en grove motoriek van het kind gestimuleerd. Zowel geestelijk als lichamelijk wordt de peuter in beweging gezet.

Pointes
vanaf KD6

Dansers die een les klassieke dans volgen, kunnen zich specialiseren in pointes (of spitzen). Dit is een aanvulling op hun basisopleiding. De docent zal beoordelen of een danser over de mogelijkheid beschikt om op pointes te leren dansen.

Préhiphop
6-7 jaar

Bij préhiphop wordt de basis van hiphop geleerd en zetten coole dansmoves iedereen in beweging.

Movement & yoga
16+

Aandacht voor flexibiliteit, stabiliteit, ademhaling… waarbij je je grenzen verlegt maar ook respecteert. Breng je lichaam en geest in rust.

lesniveau

Beginners 

Deze groep biedt kansen aan geïnteresseerden die geen enkele tot weinig danservaring hebben. Het accent ligt vooral op het ‘leren dansen’ en plezierbeleving. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk en je kan op elke leeftijd nog instromen, zelfs als volwassene.

Middengroep 

In overleg met de docent kan men evolueren naar een middengroep. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de basisvaardigheden goed beheerst worden.

Gevorderden 

Deze groepen bevatten geselecteerde dansers met de nodige ervaring, talent, motivatie en technische beheersing. Er wordt hard gewerkt om in deze groepen te kunnen dansen.